Υπηρεσιες

Ατομικη Ψυχοθεραπεια

Η Ψυχοθεραπεία είναι η επιστήμη της  Ψυχικής Υγείας που βοηθάει στην αντιμετώπιση συναισθηματικών και ψυχικών δυσκολιών και διαταραχών.

Στοχεύει στην απομάκρυνση συμπτωμάτων καθώς και στη προσωπική ωρίμανση του θεραπευόμενου.

Μέσα από τη συνάντηση  θεραπευτή -θεραπευόμενου, σ΄ένα ασφαλές  πάντα πλαίσιο, ο δεύτερος έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει και να διαχειριστεί καλύτερα τον εαυτό του, τα ψυχολογικά ζητήματα που αντιμετωπίζει, και τον τρόπο που σχετίζεται με τους άλλους.

Η ψυχοθεραπευτική σχέση που αναπτύσσεται, έχει ως αποτέλεσμα τη καλύτερη  κατανόηση και αλλαγή των δυσλειτουργικών σκέψεων και συμπεριφορών του θεραπευόμενου καθώς και τη διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων.

 

Ατομικη Συμβουλευτικη

Στόχος της Συμβουλευτικής είναι η προσωπική ανάπτυξη και η αυτογνωσία του ατόμου καθώς και η υποστήριξη του σε δύσκολες καταστάσεις και στη λήψη αποφάσεων.

Ο συμβουλευόμενος έχει την ευκαιρία να επεξεργαστεί και να κατανοήσει καλύτερα τα ζητήματα που τον απασχολούν. Να ενισχύσει τις δεξιότητές του, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά τις καθημερινές προκλήσεις και να βελτιώσει τη ποιότητα ζωής του και των διαπροσωπικών του σχέσεων.

Η Συμβουλευτική σε σχέση με τη Ψυχοθεραπεία, μπορεί να έχει μικρότερη διάρκεια και να επικεντρώνεται  περισσότερο σ΄ένα συγκεκριμένο ζήτημα.

Ομαδες Προσωπικης Αναπτυξης

Μία Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης στοχεύει στη προαγωγή της αυτογνωσίας του ατόμου και της επίγνωσης του τρόπου που λειτουργεί κατά την αλληλεπίδρασή του με τους άλλους.

Η συνύπαρξη στην ομάδα δημιουργεί συνθήκες κατά τις οποίες οι εσωτερικές αντιδράσεις και άμυνες των μελών αναδύονται και γίνονται άμεσα προσβάσιμες για παρατήρηση και επεξεργασία.

Αποτελεί έναν ασφαλή χώρο εκμάθησης δεξιοτήτων επικοινωνίας, αναγνώρισης και διαχείρισης συναισθημάτων. Ο υποστηρικτικός χαρακτήρας της και η ανταλλαγή προσωπικών εμπειριών, βοηθάει κάθε μέλος να αναγνωρίσει και να επανεξετάσει τη καταλληλότητα η μη της συμπεριφοράς του.

Οι ομάδες αυτές είναι κλειστού τύπου, δηλαδή έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης και λήξης χωρίς τη δυνατότητα προσέλευσης νέων μελών κατά το διάστημα αυτό.

Η ομάδα λειτουργεί βασισμένη στο απόρρητο και την ανωνυμία, καθώς και με σεβασμό προς όλα της τα μέλη.

Ομαδες Ψυχοεκπαιδευσης

Οι Ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες, έχουν συγκεκριμένη διάρκεια και θεματολογία.

Τα μέλη της ομάδας αλληλοϋποστηρίζονται καθώς μοιράζονται τις προσωπικές τους εμπειρίες πάνω στο εκάστοτε ζήτημα. Παράλληλα, εκπαιδεύονται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη διαχείρισης των συγκεκριμένων δυσκολιών.

Online Συμβουλευτικη μεσω Skype

Η Συμβουλευτική μέσω Skype ενδείκνυται σε άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα προσέλευσης στο γραφείο.

Ειδικα Προγραμματα

Πρόγραμμα Διαχείρισης Στρες & Πρόγραμμα  Διαχείρισης των Συμπτωμάτων Εμμηνόπαυσης

  • Πρόγραμμα Διαχείρισης Στρες

Όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με Στρες στη καθημερινότητά μας, όμως είναι μία έννοια υποκειμενική.

Άλλα ερεθίσματα μπορούν να μας το προκαλέσουν και ο καθένας από εμάς το βιώνει και το χειρίζεται διαφορετικά.

Είναι ο τρόπος που το σώμα και το μυαλό μας ανταποκρίνεται όταν απαιτείται αλλαγή από το περιβάλλον μας.

Το Πρόγραμμα Διαχείρισης Στρες , δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να :

–    ορίσουν το δικό τους Στρες. Τί τους το προκαλεί και πώς εκφράζεται στον καθέναν.

–    μάθουν πως να μειώσουν τα σωματικά συμπτώματα του Στρες.

–    αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται ώστε να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά στρεσογόνα ερεθίσματα με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

–    εφαρμόζουν τεχνικές αντιμετώπισης σε καταστάσεις Στρες καθώς και τεχνικές χαλάρωσης.

–    θέτουν όρια στις σχέσεις τους για την ελάττωση του Στρες.

–    φροντίζουν τον εαυτό τους και να ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Το πρόγραμμα γίνεται με ατομικές συνεδρίες ή σε Ομάδα. Στοχεύει στη καλύτερη κατανόηση των αναγκών μας και στην ενίσχυση της ευημερίας των μελών του.

  • Πρόγραμμα  Διαχείρισης των Συμπτωμάτων Εμμηνόπαυσης

Ένα πρόγραμμα βασισμένο στις αρχές του Γνωσιακού-Συμπεριφορικού Μοντέλου Ψυχολογίας.

Πρόκειται για μία εναλλακτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των εξάψεων, της αϋπνίας και της νυχτερινής εφίδρωσης για γυναίκες που δε θέλουν ή δεν μπορούν για λόγους υγείας να κάνουν Ορμονοθεραπεία (HRT).

Μία πιο ολιστική μέθοδος που εξετάζει τα βιολογικά , ψυχολογικά και κοινωνικά ερεθίσματα στο πως βιώνουμε την Εμμηνόπαυση και τα συμπτώματά της.

Οι συνεδρίες γίνονται ατομικά (4-5 συναντήσεις) ή σε γκρούπ (6 συναντήσεις) και περιλαμβάνουν:

-Ψυχοεκπαίδευση

-Τεχνικές Χαλάρωσης

-Γνωσιακές Ασκήσεις για τη διαχείριση των εξάψεων, της αϋπνίας και της νυχτερινής εφίδρωσης

Στο τέλος της θεραπευτικής αυτής εμπειρίας η γυναίκα:

-Θα έχει ενημερωθεί κατάλληλα ώστε να μπορέσει να κάνει μικρές αλλαγές στις καθημερινές της συνήθειες που έχουν αποδειχθεί να εντείνουν τις εξάψεις, τη νυχτερινή εφίδρωση και την αϋπνία.

-Θα έχει μάθει να χρησιμοποιεί τεχνικές χαλάρωσης, πώς να αντιμετωπίζει το στρες και να διαχειρίζεται τα σωματικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

-Θα μπορεί ν΄αναγνωρίσει τί νιώθει, ποιές σκέψεις την κάνουν να νιώθει έτσι και κυρίως πώς να δουλέψει πάνω στις σκέψεις αυτές.

-Θα μπορεί ν΄αντιμετωπίσει τους άλλους και τα συμπτώματά της όταν εμφανίζονται σε κοινωνικές καταστάσεις.

-Θα έχει βρεί ένα “χώρο” όπου μπορεί να μοιραστεί τις ψυχολογικές προκλήσεις αυτής της φάσης της ζωής της, όπως εκείνη τις βιώνει.

Που της παρέχει κατανόηση, στήριξη και κίνητρο για να προσπαθήσει να νιώσει καλύτερα.

Τέλος, θα μάθει πώς να διατηρήσει την αλλαγή της αυτή και μετά το τέλος της θεραπείας.