Μαρινα Μουλακη

IMG_1218

Η Μαρίνα Μουλάκη είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων BPS.

Διαθέτει μεταπτυχιακό (MSc) στην Οργανωτική και Κοινωνική Ψυχολογία από το L.S.Ε- London School of Economics and Political Science, και στην Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde.

Έχει εργαστεί με εφήβους που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες στο  I.S.A (International School of Athens) σαν εξωτερικός συνεργάτης καθώς και εθελοντικά στο Κέντρο Ημέρας ΑΝΑΣΑ για τη στήριξη ανθρώπων που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής.

Από το 2013 είναι μέλος της Ομάδας Ψυχοθεραπείας του Κέντρου Ημέρας Franco Basaglia της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.(Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας) όπου αναλαμβάνει συνεδρίες ενηλίκων σε ευρύ διαγνωστικό φάσμα (διαταραχές διάθεσης, αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας κ.α)

Στο ιδιωτικό της γραφείο, παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας ενηλίκων για την Προσωπική τους Ανάπτυξη ή/ και που αντιμετωπίζουν ζητήματα ταυτότητας, αυτοεκτίμησης, άγχος, κατάθλιψη, πένθος, και δυσκολίες στη διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων, συναισθημάτων ( π.χ. θυμού), και κρίσεων πανικού.

Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα  Ψυχολογίας της Γυναίκας: Την αντιμετώπιση των συναισθηματικών προκλήσεων της Υπογονιμότητας, της Μητρότητας και της Εμμηνόπαυσης.

Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία των σωματικών συμπτωμάτων της Εμμηνόπαυσης (εξάψεις, εφίδρωση στον ύπνο και αϋπνίες) από το Βρετανικό Σύλλογο Εμμηνόπαυσης (ΒΜS) μία μέθοδος που απευθύνεται σε γυναίκες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ακολουθήσουν ορμονοθεραπεία.